Події

ВАТИКАНСЬКА КОНФЕРЕНЦІЯ ПРО СПОВІДЬ, МОЛОДЬ, ВІРУ Й РОЗПІЗНАВАННЯ ПОКЛИКАННЯ

30 Квітня, 2018
«Сповідь, молодь, віра і розпізнавання покликання» – під такою назвою 26–27 квітня 2018 року у Ватикані відбулася конференція, яку організувала Апостольська пенітенціарія в рамах підготовки до Синоду єпископів про молодь. Мета зустрічі – долучитися до міркувань про тему Синоду, зокрема, нагадуючи про центральну роль Таїнства Покаяння і Примирення в духовному життi й життєвих пошуках молодих християн. На сповіді християнин якнайбільше відчуває ніжність Божої любові, почувається любим і заохоченим до того, щоб із відновленою сміливість прямувати життєвим шляхом.

Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Під час конференції ішлося, зокрема, про соціально-культурні контексти, у яких сучасна молодь живе вірою, про спокуси, яким їй доводиться протистояти, труднощі, які потрібно подолати як на духовному, так і на матеріальному рівнях, виклики, пов’язані з прийняттям Ісуса Христа в своє життя та звіщення Його світові, та про пошук переконливих способів комунікації, щоб розповідати про Христа в сучасному світі. Особливо зворушливими були свідчення тих, хто пережив особистий досвід навернення й покликання.

На останній зустрічі йшлося про опрацювання душпастирських напрямних, корисних для Церкви – засобу Божого милосердя – щоб авторитетно й вірогідно звіщати молоді Христову любов.

Монсеньйор Кшиштоф Никєль, регент Апостольської пенітенціарії, в інтерв’ю ватиканському часопису «L’Osservatore Romano» вказав, що потрібно зрозуміти відчуття молодих людей, які безпосередньо стосуються їхніх взаємин з Богом. Сповідники, вихователі совісті, мають неймовірну можливість зустрітися з молодіжним світом, у якому багато прекрасного, але також чимало поганих, сумних ситуацій, які турбують молодих людей і змушують їх страждати. «Нерідко молодь розчарована чи нездатна позитивно дивитися на майбутнє. Отримуючи сакраментальне прощення гріхів, вона зустрічається з ніжністю милосердної Божої любові й відчуває заохоту йти за Ісусом у повсякденні», – зауважив священик.

Він підкреслив, що Таїнство Сповіді й іспит сумління мають невід’ємне значення для духовного життя молодих людей і розпізнавання Божої волі. «Покірна, щира й регулярна сповідь допомагає зрозуміти себе самих, збагнути, хто ми насправді, як Бог нас любить і щиро бажає нашого щастя, шануючи нашу свободу й чекаючи “так” у відповідь на Свою волю. Сповідь допомагає нам зростати в чеснотах, зміцнюватися в духовній боротьбі, щодня дедалі більше довіряти Богові та прямувати вперед шляхом святості».

http://kmc.media/2018/04/28/vatykan-spovid-molod-vira-y-rozpiznavannya-poklykannya.html