Події

XLIII КОНГРЕГАЦІЯ ВІДПОВІДАЛЬНИХ РУХУ СВІТЛО – ЖИТТЯ

04 Березня, 2018

З 23 по 25 лютого 2018 року на Ясній Горі ,в Ченстохові відбулася XLIII Конгрегація Відповідальних руху Світло-Життя на котрій було зібрано багато осіб , зокрема ,модератори, аніматори, подружжя з Домашньої Церкви. Серед цих осіб не забракло представників пов’язаних із рухом з-за кордону ,були також представники з України, зокрема 19 осіб (з Львівської, Кам’янець-подільської, Києво-Житомирської дієцезй).

22 лютого у четвер відбулася міжнародна зустріч руху Світло-Життя -Parresia. Розпочалася вона Євхаристією на котрій зібралися представники з різних країн : Чехії, Словаччини, Білорусі, Німеччини і України. Зустріч тривала до п’ятниці, обговорювалося там про досвід , участь кожного у творенні спільноти , була також можливість послухати конференцію на тему молоді, яку виголосив о.Петро Глувка (модератор Кам’янець-подільської дієцезії), мали час на те , щоб молодь могла поділитись своїми спостереженнями, враженнями . На кінець всі мали змогу вийти і проповідувати Євангелію.

У п’ятницю 23 лютого ввечері молитвою до Святого Духа розпочалася Конгрегація у актовій залі о. Кордецького, а після молитви була можливість взяти участь в Ясногірському Апелі. Тема цієї зустрічі – « Молодь у Церкві» , були теж представлені символ і пісня року. Впродовж декількох днів ми мали змогу слухати конференції і свідоцтва різних людей, які були теж не зв’язані з рухом Світло-Життя. Не бракувало тоді свідоцтв молодих людей, які ділилися тим, що дає їм приналежність до оази. Під час конференцій були порушені різні теми : євангелізація в «приході» між катахезою і містагогією (містагогія веде невіруючих до віри в Христа і Його Пасхальну таємницю, виходячи з видимого на невидиме), а також молодь у Церкві. На закінчення були прочитані листи єдності, підсумок конгрегації, після чого була можливість взяти участь у Євхаристії в каплиці Ченстоховської Божої Матері, котру очолював кс. єп. Кшиштоф Влодарчик .

Текст: Маріана Кордек,  Фото: Павло Ковальчук та foto.oaza.pl