Новини

Реколекції для міністрантів у Брюховичах

05 Січня, 2023

2-4 січня цього року у Вищій духовній семінарії св. Йосифа у Брюховичах поблизу Львова відбулися реколекції для міністрантів, які традиційно тут проводяться.

Цьогоріч попри ситуацію у державі наважилося приїхати сімдесят чотири юнаки, щоб дізнатися щось цікаве, познайомитися з братами по служінню біля вівтаря, молитися про мир в Україні і провести час весело та, звісно, з користю.

Програма цих днів була дуже насиченою: від інтеграційних вечорів до Хресної Дороги, відправленої за роздумами одного з військових, від спортивних активностей до конференцій. Звичайно, була також свята Меса, під час якої до міністрантів зі словом повчання звернувся єпископ-емерит Мар’ян Бучек.

Реколекції організували та провадили отець Роман Брода та отець Анрій Безкоровайний. Вони ж і виголошували конференції. До проведення реколекцій були залучені також семінаристи, з якими юні парубки могли спілкуватись. Можливо в комусь з учасників реколекцій, що тепер належать до Літургійної служби вівтаря, виросте покликання і вони переступлять поріг семінарії з наміром присвятити своє життя на служіння Богу і людям.

 

Римсько-Католицька Церква в Україні