Новини

Тиврів: новорічна зустріч молоді в монастирі облатів

03 Січня, 2023

Від 30-грудня до 2 січня у тиврівському монастирі Місіонерів Облатів Марії Непорочної відбувалася традиційна зустріч молоді на Новий рік, формат якої був змінений, оскільки у нас в Батьківщині відбувається війна з росією.

Про це повідомляється на сторінці Молодіжний центр св. Йоана Павла ІІ у Тиврові.

Усіх молодих учасників було приблизно 30, з яких, крім однієї особи, усі були з Вінниччини. Практично кожен з присутньої молоді має батька, брата чи близьку людину, що стали на захист Батьківщини. Метою зустрічі було показати чим ми, як християни, можемо допомогти наблизити нашу перемогу та справедливий мир. Тобто наша місія в часі війни – заносити мир там, де спустошення і розруха, щоб не боятися брати відповідальність.

 

Зустріч почалася зі Святої Меси, яку очолив о. Христофор Махельський ОМІ і впровадив учасників у тему зустрічі. Уже вранці о. Антон Літвінов ОМІ мав конференцію на тему «Покликані заносити мир там, де іде війна», після чого було ділення в групках.

Під час новорічної Меси о. Вадим Дорош ОМІ у проповіді пояснював чим є справедливий мир та що насамперед потрібно шукати Ісуса Христа. Саме Він дає нам внутрішній мир та силу, щоб нести його іншим. Також того дня ми разом молилися за наших захисників – більше сотні знайомих воїнів згадали поіменно. Вшанували молитвою теж загиблих та усіх, хто постраждав у російсько-українській війні, а Святу Месу пожертвували у намірах справедливого миру і перемоги над ворогом.

Замість традиційної дискотеки для молоді та салютів всі присутні взяли участь в адорації, де прославляли Бога і молились у намірах України, у цей час також була можливість сповіді. Опісля всі разом колядували.

 

Разом із оркестром та православними християнами коляда продовжилася наступного дня біля вертепу у Тиврові, де також заспівали гімн України. Далі перейшли до православної святині де о. Богдан Бицкало ПЦУ очолив молитву за воїнів та Україну, після чого ми разом заспівали колядку.

 

У часі зустрічі у монастирі облатів гостювали родини військових Валентина і Юлію, Світлану з сином Сашком, чоловік якої в даний момент на сході. Світлана поділилася з молоддю свідченням віри і з особистого досвіду війни розповіла як Бог її підтримував. Вона особливо підкреслила важливу роль молитви.

rkc.org.ua