Новини

ЛЮБОВ ХРИСТОВА СПОНУКАЄ НАС

19 Січня, 2021

Минулого року, 2 лютого у День богопосвяченого життя, Римсько-Католицька Церква в Україні маючи свідомість, що Ісус Христос є Тим – що кличе, розпочала «Рік молитов про нові покликання» до священицького та богопосвяченого життя. Рік у якому вся наша Церква в Україні заносила прохання до нашого Господа – «Пошли робітників на свої жнива».

Протягом року було зорганізовано по всій Україні багато гарних ініціатив спрямованих на зростання покликань. Починаючи від молитви в усіх парафіях РКЦ в Україні і закінчуючи нічними чуваннями, конференціями чи різними зустрічами на тему розпізнання свого покликання. Повстали гарні проєкти в католицькому медіа-просторі. Так, наприклад, на ресурсі Католицького Медіа-Центру однією з ініціатив почався проєкт «Мрія Бога» у якому протягом року різні священики та богопосвячені особи ділилися своєю дорогою покликання. Подібна ініціатива була також у часописі Credo, який з нагоди Року молитов у намірі покликань створив низку серій про свідченння священиків та богопосвячених осіб. Дякуючи усім проєктам не лише молоді особи, які відчувають у своєму серці, що їх кличе Господь можуть дати позитивну відповідь та піти за Ним, але священики та богопосвячені особи, які ділилися своєю історією зустрічі з Ісусом Христом зміцнювалися у вірі.

Хоча було багато різних ініціатив та проєктів, однак життя вносить свої корективи. Цей рік був непростим, оскільки починаючи від березня й до сьогодні в Україні та цілому світі ми боремося з вірусною хворобою Covіd-19. Внаслідок того, що було неодноразово впроваджено: карантин, локдаун чи інші обмеження, тому багато зустрічей, реколекцій, днів зосередження потрібно було перенести, або провести в іншому форматі –«on-line». Проте, навіть у таких складних умовах Бог промовляв до молодих сердець які Його шукали.

Представник від Комісії у справах душпастирства молоді при конференції РКЦ в Україні с. Зита Врона SCM, на підставі отриманих даних від настоятелів різних монаших інститутів та ректорів Вищих Духовних Семінарій в Україні, подала, що у 2020 році свою дорогу до священицького чи богопосвяченого життя розпочали 32 особи, що у двічі більше ніж минулого року.

Саме тому, як вираз вдячності Богові за всі ці покликання, виникла ідея на закінчення Року молитов у намірах покликань усіх «ново покликаних», зібрати разом, щоб подякувати тому хто говорить: «Не ви Мене вибрали, а Я вас вибрав і призначив, щоб ви йшли та плід приносили» (Йн 15,16).

Зустріч відбудеться 5-7 лютого у Ворзелі на території Вищої Духовної Семінарії Пресвятого Серця Ісуса.

Тема: «ЛЮБОВ ХРИСТОВА СПОНУКАЄ НАС».

Метою є:

– разом подякувати Богові за покликання;

– знайомство, щоб молитися один за одного та разом зростати в Божій любові для служіння у Церкві в Україні;

– усвідомлення значимості богопосвяченого та священицького життя в Церкві;

– усвідомлення, що я не сам, який відкриваю і борюся за своє покликання;

– спеціальне благословення та молитва про витривалість й вірність Христу до кінця.

На завершення цього Року молитов у намірах покликань дякуємо Богові та нашим єпископам за таку чудову ініціативу оголосити рік молитви про покликання, як бачимо, це дало свої плоди. Єднаємося разом й надалі у молитві про нові, святі та ревні покликання до священства та богопосвяченого життя, щоб не бракувало тих осіб, які нестимуть Слово Боже у сучасний світ. Нехай досвід року, що ми закінчили, наповнює нас ревністю та відвагою, а слова нашого Господа: «Ідіть і зробіть учнями усі народи» (Мт 28,19), будуть для нас натхненням, оскільки Христос завжди є з нами –  «По всі дні аж до кінця віку» (Мт 28,20).

Просимо про молитву у намірах доброї зустрічі «ново покликаних» та нових покликань до богопосвяченого та священицького життя.

Комісія у справах душпастирства молоді при Конференції Єпископату Римсько-Католицької Церкви в Україні.

О. Вадим Дорош ОМІ.