Новини

Четвер – день молитви за покликання. ЧУТИ ГОЛОС СУМЛІННЯ

10 Лютого, 2022

Щоб розпізнати голос Бога потрібно дуже уважно дослухатися до свого сумління. Помічником тут може стати сповідник. Адже багато людей не чують Бога, бо мають викривлене сумління: не знають що є гріхом, не розуміють змісту самопожертви. Інші не чують Бога, бо їх сумління є глухим, нездатним відчувати Боже натхнення. І буває так через те, що воно зв’язане через гріх, і тоді звісно, молода людина шукає радості в усіх можливих утіхах світу, не знаходячи часу на роздуми і молитву. Як часто сьогодні можна зустріти молодих людей котрі не вміють дослухатися, адже в цій тиші найчастіше промовляє Бог. Різними бувають людські дороги, різними є і покликання. Отож дуже уважно потрібно прислухатися до свого внутрішнього голосу, щоб знайти лише те – єдине, правильне, достовірне. А потім прямувати цією дорогою, впевнено йти до мети змістом якої є вічне життя. Потрібно спрямувати своє сумління на голос Бога. Бог промовляє до нас також через навчання Церкви, через духовне керівництво, через особистий контакт із священиком у сповіді і на пораді. До інших голос Бога доходить через життєві обставини і знаки часу: катастрофи, голод, війни, інші випробування. Бог діє також через ненароком зустрітих осіб. Хтось відкриває своє покликання через зустріч із священиком, приятелем, кліриком, чи з чудовою сестрою- монахинею. Одним словом, кожна дозріла людина в певний момент свого життя починає чітко усвідомлювати своє покликання.

П. Вишковський, «Пізнай своє покликання», Обухів 2004.