Події

Салезіянська школа потрапила у сотню кращих шкіл України

28 Лютого, 2020

 Відповідні таблиці опублікували на сайті Фокус.

Йдеться про школу-гімназію Шептицьких, яка посіла 49 сходинку у загальному рейтингу сотні шкіл України, учні яких показують найкращі результати на іспитах ЗНО. Даними для розрахунку рейтингу послужили результати ЗНО-2019 Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

“Ми позитивно відреагували на цей рейтинг, вчителів старшої школи ми навіть нагороджували відповідними відзнаками за найкращі результати. Загалом, такі результати з’явились завдяки, перш за все, бажанню дітей навчатись. А по-друге, наші вчителі готують уроки таким чином, щоб вони максимально були підлаштовані під формат завдання ЗНО, тобто чи на історії, українській мові чи математиці завдання дають таким чином, щоб вони відповідали формату завдань на ЗНО”, — розповіла виданню Сихів.Медіа заступниця директора з виховної роботи  ліцею школи-ліцею Шептицьких Марта Мартиненко.

Загалом, до рейтингу найкращих шкіл потрапило сім шкіл Львова. Окрім гімназії Шептицьких це – Львівський фізмат ліцей, який посів п’яту сходинку, на 24-му місці – ліцей №8, 28-му – Академічна гімназія при Національному університету «Львівська політехніка», 29-му – гімназія «Євшан», 30-му – класична гімназія при ЛНУ ім. Івана Франка, а на 80-му місці – школа №37.

 

 

Як повідомляє Фокус, такий рейтинг не можна назвати абсолютно об’єктивним, адже вміння учнів відповідати на питання підсумкових тестів не може свідчити про те, що їх школа найкраща у всьому. У Міністерстві освіти і науки готуються перейти до нового способу оцінювання шкіл – інституційного аудиту, який охоплює 50 критеріїв – від успішності до психологічного клімату в колективі.

Додамо, що в рейтингу не враховували школи, де ЗНО здавали менше 20 учнів. Для розрахунків брали до уваги дані 125 651 учня і 3 248 навчальних закладів.

Сихівська школа потрапила у сотню кращих шкіл України