Життя – це те, що оточує кожного з нас, і те, чого ми всі потребуємо. Однак ми можемо лише існувати, не живучи насправді. Справжнє життя, тобто життя, яке ми маємо в Ісусі Христі, Господі нашому – це щось зовсім інше. Так само є, коли ми думаємо про музику. Є приємна, жвава музика, в якій, здається, є життя, але насправді його немає. Вона не приносить, не дає життя. Жива музика – це музика, в якій можна знайти життя і оновитися у Христі. Це також музика, через яку можна допомогти іншим відкритися цій силі й надії, яку ми маємо в Ньому. Тому…

Запрошуємо всіх на наступні майстер-класи з літургійного співу під назвою «ЖИВА МУЗИКА» у Хмельницькому, що по суті будуть ІV сесією Школи літургійного співу.

Для кого вони? 

Для кожного, хто хоче співати на славу Божу, хто хоче вчитися і розвиватися в літургійному співі, який не обов’язково має бути складним, але може бути дуже простим і водночас дуже красивим. Ми хочемо, щоб ця музика лилася як ріки живої води в Україну, щоб її більше знали і любили. Ведучі майстер-класів допоможуть нам її прийняти, зрозуміти, навчитися і увійти в ріку літургійного співу, щоб ми самі навчилися плавати в цій воді літургії, яка іноді, здається, занадто глибокою, складною і незрозумілою. Ми створені Богом таким чином, щоб бути справді живими, і саме літургія є тим місцем, де ми не тільки отримуємо життя, але й живемо ним.

Експерти, які товаришуватимуть учасникам:

Рафал Мачєєвські (кантор домініканського храму Воздвиження Хреста Господнього і викладач в Музичній академії в м. Лодзь)

Отець Домінік Дубєль SJ (композитор, кантор, публіцист, координатор музичних проєктів і редактор проєкту «Молитва в дорозі» , проживає в Кракові)

о. Томаш Самульнік ΟP (засновник Школи літургійного співу, капелан сестер домініканок у с. Радонє біля Варшави).

Передбачається вивчення і виконання літургійних творів, які в основному народилися в середовищі польських домініканців.

Дата проведення:

6-8 грудня 2024 року

Місце проведення:

Центр св. Йоана Павла ІІ під Хмельницьким (є можливість ночівлі)

Вартість участі у сесії:

1200 грн (включає навчання та харчування).

За потреби є можливість проживання (у формі Ви знайдете номер телефону для вибору та замовлення номера – є кімнати на 1, 2 або 4 особи).

Реєстрація:

Необхідно зареєструватися, заповнивши гугл-форму та надіслати передоплату розміром 500 грн (картка Кредобанку 5355 1762 7556 5909, Войцєх Гомулка), яка не підлягає поверненню, обов’язково вказавши своє ім’я та прізвище у призначенні платежу, до 22 листопада 2024 року! 

Підтвердження внесення передоплати необхідно надіслати на пошту khmelnytskyi@dominic.ua, після чого (до 24 годин) Ви отримаєте підтвердження реєстрації.

Організаційні питання та додаткова інформація:

khmelnytskyi@dominic.ua

Джерело: rkc.org.ua