Новини

Продовжується робота комісії у справах молоді Ради Єпископських Конференцій Європи.

21 Вересня, 2024

20 вересня в Сантьяго де Компостела продовжилася робота комісії у справах молоді Ради Єпископських Конференцій Європи. Другий день зустрічі був присвячений обговоренню викликів і сподівань сучасної європейської молоді.

Першою виступила професор Бергамського університету Вера Ламаці, куратор проєкту «Атлас європейських цінностей». Вона підкреслила, що сучасні покоління соціалізуються в умовах постійних криз, що суттєво впливає на їхні перспективи та надії. Вона відзначила феномен YOLO (You Only Live Once), який відображає бажання молодого покоління жити тут і зараз, не думаючи про майбутнє.

У свою чергу д-р Пауль Мецлафф, відповідальний за душпастирство молоді в Католицькій Церкві Німеччини зауважив, що критика Церкви молодим поколінням часто ґрунтується на кліше, а не на серйозних дебатах, однак головним викликом для Церкви є створення простору для відкриття діалогу молоді з живим Богом.

Одним із ключових питань дня стала презентація дослідження «Молодь Європи між розгубленістю, надіями та пошуком Бога», підготовленого Комісією у справах молоді Ради Католицьких Єпископів Європи. Робота присвячена аналізу стану душпастирства молоді в різних країнах Європи та з’ясовує основні проблеми та перспективи в роботі з молоддю.

Другий день завершився роботою в групах, які говорили про молодіжне служіння, покликання та школи/університети, а також спільною адорацією Пресвятих Тайн.

Комісія душпастирства молоді РКЦ України