Новини

16 СЕРПНЯ. ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ДОНА БОСКО – ПОКРОВИТЕЛЯ МОЛОДІ

16 Серпня, 2021
В цей день 16 серпня 1815 року народився великий святий, педагог, покровитель молоді Іван Боско. Людина, яка сама в ранньому дитинстві залишилась без батька, став батьком для бідних дітей та молоді. Його запобіжна педагогика є проявом великої любові до своїх вихованців, його послідовники – Салезіянська Родина, зараз працюють в більше ніж 130 країнах світу. Вітаємо всіх, причетних до  салезіянської духовністі з Днем Народження їх небесного покровителя.Цитати Дона Боско

  • Першою чеснотою дітей є слухатися батьків. Хто не слухає батьків, стягає на себе гнів Божий.
  • Не виправдовуйте свої вади: краще їх виправляйте.
  • Вдячність юнаків часто є передумовою щасливого життя. Щиро співчуваємо невдячним, тому що вони є нещасливими.
  • Щоб виправити когось і отримати з цього добрий результат, не виправляйте нікого в присутності інших. Нехай любов пом’якшує гіркоту виправлення.
  • Сама лише віра може розпочати та завершити велике діло правдивого виховання – сприяти добрій Сповіді і Причастю. Віра та розум – це дві пружини моєї виховної системи.
  • Старайся, щоб тебе любили, тоді всі легко будуть слухатися тебе. В кожному хлопцеві, навіть у найбільшому збиточникові, знаходиться місце, в якому може поселитись добро: отож, першим обов’язком вихователя є знайти це чутливе місце в серці та корисно використати його.
  • Лихі мають відвагу тому, що добрі бояться. Будьте відважні, і побачите, що лихі опустять крила.
  • Хочете отримати багато ласк від Господа – часто відвідуйте Його. Хочете мало ласк – рідко відвідуйте Його. Бажаєте, щоб диявол завжди нападав на вас, – рідко приймайте Христа в Євхаристії. Бажаєте, щоб диявол втікав від вас, – часто відвідуйте Христа в Євхаристії. Хочете перемогти диявола – ходіть слідами Ісуса Христа. Хочете, щоб диявол переміг вас, – не відвідуйте Христа. Дорогі мої, приймання Святих Тайн є необхідним засобом, щоб перемогти диявола. Отож, часто відвідуйте Христа в Євхаристії – і диявол не переможе вас.
  • Твоя мова та поведінка нехай завжди буде тактовною. Делікатність у словах та в поведінці зробить інших твоїми приятелями.
  • Лінивий та недисциплінований хлопець буде нещасливим юнаком.
  • Диявол боїться радісних людей.
  • Якомога краще виконуйте те, що маєте робити. Сьогодні роби все так, щоби завтра не мав ти червоніти зі стиду.
  • Тільки добрі діла є правдивим багатством, що готує нам місце в Небі. Крім молитви, котра завжди має супроводжувати нас, потрібно чинити також багато добрих діл. Без них надаремно розтратимо наше життя.
  • Вчіться з усього того, що з вами стається.
  • Найкращою прогулянкою, найкращою забавою, котра б мені сподобалась, було б завести десять тисяч хлопців до Неба.

о. Іван Боско

(з книги Енцо Б’янко – Карло де Амброджо, «Отець Боско – приятель молоді»)

Джерело: http://www.sdbua.net/