Новини

ІІ Дієцезіальний День Дитини в Київсько-Житомирській дієцезії

29 Квітня, 2024

27 квітня у м.  Житомир, в парафії Божого Милосердя відбувся ІІ Дієцезіальний  День Дитини, у якому взяли участь  410  дітей з 31 парафії Києво-Житомирської дієцезії.
Покровителем свята був Святий Архангел Михаїл, рік якого проголошено в Україні єпископами Римо-католицької Церкви. Наступний ювілейний 2025 р. у Католицькій церкві проголошено Святим роком, тому щоб добре підготуватися до нього Церква закликає теперішній рік присвятити молитві. І саме тому молитва стала темою цьогорічного Дієцезіального Дня Дитини. 
А чому ж саме «Чаювання з Богом»?  Бо чаювання – це чудова традиція, під час якої люди зустрічаються у затишній атмосфері, розмовляють, діляться подіями свого життя. Чаювання проходить у колі рідних чи друзів, дорогих серцю людей. Так і Господь хоче, щоб ми зустрічалися з Ним, розповідали про своє життя, радощі, хвилювання чи турботи.
            День Дитини розпочався реєстрацією, після якої учасники були розподілені на 17 груп.  Аніматорами стали  Сестри, молодь та семінаристи Дієцезіальної місійної семінарії Redemptoris Mater. Ви лише уявіть: 15 священників, 21 сестра, 18 пані-супровідниць і 68 волонтерів! Звичайно, був присутній і Ординарій нашої Дієцезії – єпископ Віталій Кривицький. Своїм привітанням нашу зустріч розпочав Єпископ Віталій. Подякувавши Господу, нашим Захисникам, усім тим, хто привіз дітей на День Дитини, Єпископ запропонував кожному допомогти своїм оточуючим віднайти радість у Бозі. А щоб цей день провести якнайкраще закликав усіх помолитися до Небесного Отця, так, як закликав Ісус Христос – молитвою “Отче наш”.
   Учасники зібрались біля сцени,  і, після привітального вступного слова Єпископа та спільної молитви, виконали гімн свята. Дитячий спів створив неймовірну атмосферу! Потім розпочалась праця в групах. Завданням стало підібрати складники чаю, які могли б бути використані у духовному житті. Результати роботи, а саме презентація свого чаю, його назви, символа-емблеми та слогана, учасники представляли усім присутнім. Створені справжні набори чаю будуть передані бійцям ЗСУ.

О 12:30 відбулась Служба Божа. Окрасою спільної молитви став чудовий спів хору. Проповідь виголосив отець Лукас Пероззі Жорже, настоятель парафії м. Боярка. Він нагадав усім, що Господь є нашим Батьком. Добрим і люблячим Отцем. Тому для усіх нас дуже важливою є розмова з Богом, щоденна молитва до Нього, довіра і любов. І якщо раптом хтось немає в житті добрих батьків, то він може звернутися до Отця Небесного, який завжди є поруч з кожним із нас.

Після Служби Божої і обіду діти мали вільний час. Для них на стадіоні були приготовані локації і бази на будь-який смак і вподобання: малюнок для ЗСУ, екскурсія на пожежних машинах, розмальовка гіпсових фігурок, шахи і шашки, конструктори Лего, інтегровані та рухомі ігри, серед яких навіть футбол.  Також була локація, на якій  перукарки робили зачіски дівчаткам.Продовженням дня стала можливість учасників у групах власноруч розмалювати пряники у вигляді чашки – символу цьогорічної зустрічі.

ІІ Дієцезіальний  День Дитини завершився молитвою до Святого Архангела Михаїла за мир та наших Захисників, благословенням Єпископа  і, звичайно ж, спільною фотографією на згадку. Своєю молитвою учасників цього дня огортали Сестри Кармелітанки з Харкова та Києва, Сестри Бенедиктинки та ще багато людей.

Дякуємо Господу, адже після тижневого дощу  це був прекрасний погожий день без повітряних тривог! Велика подяка усім організаторам, добродіям, нашим Захисникам, батькам, сестрам і священникам, волонтерам і аніматорам, які зробили це свято, і завдяки яким ми мали можливість з користю і задоволенням провести цей чудовий день. Діти залишились щасливі, радісні, повні незабутніх емоцій і яскравих вражень.

Джерело: Київсько-Житомирська Дієцезія