Новини

Великопісні реколекції для підлітків в Києві

12 Березня, 2024

8-9 березня 2024 року підлітки з парафії Воздвиження Всечесного Хреста у Києві разом пережили особливий час приготування до Великодня під час великопісних реколекції.

Двадцять пять хлопців та дівчат мали змогу ділитись радістю перебування на молитві з Господом та дружнім спілкуванням між собою разом із душпастирями парафії на чолі з настоятелем парафії о. Мареком Грамоткою OCD, бр. Владиславом Негребецьким OCD, сестрами Назарією Гарманчук та Оленою Осадчою зі Згромадження Святого Йосипа та сестрами салезіянками Наталією Вакулішиною та Анною Зaінчковською. Підлітків гостинно приймала Гімназія ім. Івана Павла ІІ.

У перший день реколекцій учасники молились особливу Хресну Дорогу та мали молитовне чування з адорацією Пресвятих Дарів і покаянним молебнем, де у світлі Божого Слова роздумували над стражданнями Ісуса Христа та своєю дорогою до спасіння. Процесія біля храму з хрестом і трьома десятками лампадок привернула увагу деяких сусідів, які, повертаючись додому, попросили учасників зупинитись і помолитись з ними одне стояння Хресної дороги. Світло Христа буквально осяяло квартал у той вечір.

Наступний день розпочався Святою Месою в парафії, а завершився заключною спільною катехезою. Найоголовніше, що залишилось в серці – це теплі спогади від спільного часу разом, нові друзі, усвідомлення важливості спільноти, молитви один за одного, цінності Таїнств, які можемо приймати, вдячність за нашу парафію, родини, друзів, за, те що ми могли пережити ці дні у спокої. Нехай Господь і надалі шліфує нас, як дорогоцінні камені, з яких будується Церква.

Джерело: РКЦ в Україні