Події

Святі підлітки, що можуть надихнути сучасну молодь

28 Лютого, 2019

В цьому списку – “комп’ютерний геній”, “душа компанії» та “мудра дитина”.

Коли ми читаємо про життя святих, іноді буваємо збентежені тим що вони не схожі на нас. Може здаватися, що тільки сиві священники та старі монахині можуть бути святими. Нібито святість тільки для тих, хто своє життя прожив у зачинених монастирях.

Але такі думки не мають нічого спільного з реальністю. Папа конкретно вказує у своєму Апостольському Посланні Gaudete et Exsultate («Радуйтесь й веселиться»):

«Для того, щоб стати святим, зовсім не потрібно ставати єпископом, священником, або йти до монастиря. Ми часто схильні думати, що святість призначена тільки для хто може відмовитися від звичайних справ, щоб провести все своє життя в молитві. Але це зовсім не так. Ми покликані бути святими, проживаючи життя з любов’ю та свідчити про свою віру, щоб ми не робили, і всюди, де б ми не знаходилися.».

Зовсім молоді люди можуть ставати святими, хоча ми часто думаємо, що це неможливо.

Ось вам троє підлітків, які показують, що святість можлива для всіх, і що Бог може використовувати дари та таланти молодих для Своєї слави.

Блаженна Кьяра Бадано

Фото: rsvn.it

Кьяра була у своєму класі “Душею компанії”. Вона з радістю займалася спортом, співала, танцювала, до пізньої ночі гуляла з друзями.  В 17 років її паралізувало, і вона віддала Богу все, сказав “Все – Тобі, Ісусе. Якщо Ти так хочеш, то і я так хочу”. В 18 років вона померла від раку зі словами “До побачення. Будьте щасливі, бо я щаслива”

Слуга Божий Карло Акутіс

Фото: www.carloacutis.com

Карло полюбляв комп’ютери та майстерно використовував їх для розповсюдження своєї віри. Один з найважливіших його проектів – це всесвітній каталог Євхаристійних чудес. Він казав” Чим частіше ми приступаємо до Євхаристії, тим більше ми стаємо схожими на Ісуса, тому вже на землі ми можемо відчути смак неба”. Він помер в 15 років від лейкемії.

Слуга Божа Анна Зелікова

Фото: www.anickazelikova.cz

Анна була звичайним підлітком і дуже любили Ісуса. Вона написала: ” Справжня краса ховається в вірності до маленьких справ. Мені завжди хотілось зробити щось велике та героїчне, і коли я бачила що не можу цього, страшенно сумувала. А зараз я знайшла самий справжній героїзм в зовсім маленьких речах і у мене більше не має ніяко суму через те, що не зможу зробити щось велике”. Вона померла в 17 років від туберкульозу.

Источник http://рускатолик.рф