Події

День Підлітка в Одесі

02 Травня, 2016

20160423_111859В Одесько-Сімферопольській дієцезії 23 квітня 2016 року в парафії св. Климентія вперше відбувся дієцезіальний День підлітка, який об’єднав 14 підлітків з різних парафій Одеської обл.

Цей день був організований на заклик Папи Франциска, який всіх підлітків віком від 13 до 16 років запросив на зустріч до Риму з нагоди Року Милосердя. Папа свідомий, що не всі підлітки зможуть приїхати до Риму, тому наголосив, що «Ювілей справді призначений для всіх та відзначатиметься також у ваших місцевих Церквах. Всі ви запрошені на цю мить радості!».  День підлітка в Одесі розпочався зачитаним Посланням Папи Франциска, скерованим до підлітків, тому провідною темою були слова «Виростати милосердними, як Отець».

Цю тему ще більш розкрив в своїй конференції о. Міхал Воцяль (селезіянин), в котрій розкрив суть вчинків милосердя для душі і тіла. Молодь з цікавістю пережила відео, яке показав о. Міхал про зняті камерами спостереження вчинки доброти, які люди чинили один одному на вулиці. Також підлітки мали можливість особисто досвідчити Боже Милосердя в Таїнстві Поєднання, в той час, як інші перебували перед Пресвятими Дарами. Під час Святої Євхаристії у своїй проповіді о. Міхал просто і доступно розповів, що таке Таїнство Покаяння, як приготуватися до нього та як часто потрібно до нього приступати.Саме в цьому Таїнстві Примирення ми найповніше зустрічаємо та відчуваємо Боже милосердя Небесного Отця, який кожного разу нас пригортає до Свого Серця, коли щиро визнаємо свої гріхи. О. Міхал просив підлітків, щоб, приступаючи до сповіді, завжди готувалися, так як на побачення, та не відкладали, а регулярно та після смертельного гріха черпали з цього милосердного джерела благодаті.

20160423_124320

20160423_124117

Визначним моментом була подорож до Святих дверей милосердя Катедрального Собору Успіння Пресвятої Богородиці, де, перейшовши через двері біля вівтаря, підлітки урочисто визнали свою віру та мали зустріч з Ординарієм Одеської дієцезії єпископом Броніславом Бернацьким. Єпископ у своїй промові підкреслив, що вони народилися в добрий час, де так багато є в них можливостей все більш пізнати Бога та бути добрими християнами, практикуючи у своєму житті як Таїнства, так і виконання заповідей, бо вони майбутнє Церкви. Заохочував екселенціє також до того, щоб вибирали собі добрих друзів, щоб разом зростати у вірі.

Для всіх незабутнім стало свідоцтво місцевої парафіянки Паламарчук Лілії, котра поділилася, як вона практикує вчинки милосердя у своєму житті, служачи хворим в госпіталі. Це прагнення зродилося в неї ще 20 років тому, коли, доглядаючи за своєю хворою матір’ю, служила допомогою також для інших, це стало покликом її серця. І Господь поступово готував її до цього служіння, що має зараз, – зізналася вона.

День переплітався також танцями та різними іграми, а вже увечері всіх чекав смачний сюрприз – ковбаски-гріль.

20160423_174117

Дякуємо всім організаторам, а особливо настоятелю парафії св. Климентія о. Віктору Цирану за гостинність та допомогу у проведенні, отцю Міхалу Воцялу за духовну поживу і підтримку, а також с. Зиті Врона (гоноратка) і с. Анні Заінчковській (салезіянка), які взяли на себе всю організаційну частину. Нехай Милосердний Господь Вас щедро благословить, щоб кожного дня ми разом, так як сьогодні, зростали у любові до Бога та ближнього та ставали все більш милосерднішими одні до одних.