Свята Мати Тереза з Калькути колись сказала: «що ви можете зробити для змінення миру в усьому світі? Йдіть додому і любіть свою сім’ю». Що ми, віруючі люди, католики, можемо зробити задля миру в Україні? Любити свою сім’ю, тих хто є поруч, а коли сил бракує – випрошувати їх у Того, хто є Джерелом сили та любові. Цьогорічна Хресна Дорога вулицями Житомира стала одним великим молитовним закликом до Бога з проханням за наші сім’ї. В рік, який є присвячений святості подружжя та сім’ї, що більшого можна зробити, ніж занести свої прохання до Бога.

6 квітня на вулиці Житомира вийшло більше тисячі небайдужих – католики, православні, разом як одне ціле, разом, як одна велика родина. Ініціаторами та організаторами цієї Хресної Ходи стали священики житомирських парафій, вірні з інших конфесій також відгукнулись на цей заклик.

На початку ходи перед храмом св. Йоана з Дуклі зібралось чимало людей. Важкий дерев’яний хрест від стояння до стояння несли представники різних парафіяльних груп, священики, сестри-монахині, а також представники греко-католицької парафії. Глибокі роздуми, які були написані сестрами – бенедиктинками, над кожним стоянням допомагали у глибшому переживані дороги, яку пройшов наш Господь.  (ТЕКСТ ХРЕСНОЇ ДОРОГИ).

Кілька годин ходи центральними вулицями міста, на яку зважились люди різних вікових категорії, батьки з маленькими дітьми, старші люди, які мужньо подолали більше 3 км дороги. Мабуть не залишилось в цей день байдужого, чи того, хто б глибоко не пережив те, що відбулось. Повертаючись до своїх домівок, хотілось дякувати Богові за все і завжди, приймаючи усе, що Він нам дає, навіть тоді, коли обставини видаються безнадійними, а наше серце оповиває сум.

https://kzd.org.ua/news/hresna-doroga-vulycyamy-zhytomyra-1