Події

ДО УВАГИ УЧАСНИКІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНГРЕСУ СІМЕЙ

16 Вересня, 2019
Оргкомітет Всеукраїнського конгресу сімей оприлюднив практичну інформацію щодо події для священиків та всіх учасників. 

П’ятниця – Шаргород (20.09.2019):

Розпочинаємо о 12.00 з Євхаристії біля Костелу (під відкритим небом). Після Служби Божої – вступна катехеза та Хресна Дорога по місту.
Цього дня передусім молимося про поєднання з Богом та примирення в родинах, тому особливо просимо про служіння Таїнством Сповіді під час Літургії та Хресної Дороги. Потрібно взяти свою альбу, комжу й стулу.

Для паломників здалека передбачений простий почастунок.

Субота – Вінниця (Вишенька) (21.09.2019):

З 9.00 до 10.00 – реєстрація учасників. Усі учасники Конгресу цього дня залишають свої транспортні засоби на паркінгу по вулиці Келецькій, 117б, неподалік храму (біля торгового центру Plazza Park, там будуть присутні порядкові). На територію храму просимо не в’їжджати. На Євхаристію священикам потрібно взяти альби і стули.

Обід, нічліг, сидяче місце в храмі, папка з матеріалами передбачені тільки для зареєстрованих учасників.

Неділя-Вінниця (22.09.2019):

Цей день Конгресу розпочнемо від «Маршу Родин», котрий матиме характер Євхаристичної Процесії з Пресвятими Дарами, як процесія на Боже Тіло, з чотирма стояннями, на котрих будуть читати фрагменти Євангелія, що стосуються подружжя й родини. Процесія вирушає о 10.00 від храму отців Капуцинів на вул. Соборній 12, де заздалегідь збираються всі учасники. Процесія пройде по вулиці Соборній та Хмельницьким шосе до площі Василя Стуса (до так званої «Книжки»), де о 13.00 розпочнеться урочиста Євхаристія, котру очолить Апостольський Нунцій.

Практична інформація:

Групи, які прибудуть автобусами чи бусами, їдуть на паркінг навпроти центрального автовокзалу (вул. Київська 8, поблизу греко-католицької церкви), там висідають і вирушають пішки через міст на вулицю Соборну до костелу оо. Капуцинів. Автобуси від’їжджають на вказаний їм попередньо паркінг або самі шукають собі місця в місті. Щоб отримати пропуск на паркінг, необхідно заздалегідь повідомити організаторів про кількість автобусів чи бусів. Можна з цього приводу також звернутися до Олександра за тел. +380964679885.

Водії легкових автомобілів самостійно шукають собі місця для парковки. За наявності місць можна скористатися з паркінгу навпроти Автовокзалу №1 на вул. Київській або з паркінгу за «Книжкою» (Хмельницьке шосе 7), а також вздовж вулиці Блока і Магістрацької чи ін. вулиць в околиці площі Стуса, а звідти дійти (близько 2 км) до костелу на Соборній, щоб разом вирушити в процесії.

У процесії з Пресвятими Дарами священики йдуть у сутанах, комжах та стулах, які привозять з собою (перевдягтися можна буде раніше в храмі оо. Капуцинів). На Євхаристію буде також потрібна альба.

Коли процесія дійде до площі Стуса, після благословення Пресвятими Дарами, залишиться близько 1,5 години до початку Євхаристії – тоді просимо всіх священиків про служіння в Таїнстві Примирення для вірних на площі (найліпше мати з собою біло-фіолетову стулу, щоб у цей час могти змінити колір на фіолетовий), стаючи площі так, щоб вірні мали легкий доступ до сповідників. О 12.30 ідемо до захристії, яка буде розміщена в холі будинку філармонії (справа від «Книжки»), щоб вдягнутися в альби та приготовані орнати.

Під час Служби Божої на площі сповіді не буде, усі священики запрошені до співконцелебри.

Організатори не в змозі в неділю після Літургії забезпечити обід для всіх священиків та богопосвячених осіб, тому заохочуємо душпастирів організуватися разом зі своїми парафіянами.

Після Служби Божої на площі близько години триватиме родиний фестиваль.

Нагадуємо, що відбуватиметься трансляція всієї програми Конгресу на радіо «Марія» та на телебаченні EWTN, просимо передати цю інформацію вірним.

Буде можливість придбати релігійну та душпастирську літературу.

Більше актуальної інформації про Конгрес можна прочитати на сайті Конгресу: http://kongres-simji2019.com.ua/

З повагою,
Оргкомітет Всеукраїнського Конгресу Сімей